Parterapi

Ligeså dejligt det er at finde sammen, blive forelsket, flytte sammen, få børn, lige så svært og uoverskueligt kan det blive, når det ikke fungerer. Man mister måske gnisten, føler sig ikke værdsat eller lyttet til, hverdagen bliver svær at komme igennem. Måske får man lyst til at prøve noget nyt, være tæt sammen med en anden, der sætter pris på én.

Selvom man forsøger med parmiddage eller storbyferier, starter det svære igen, når man er tilbage. Man er ked af, at det går ud over børnene, hvad enten man skændes, eller der er larmende stilhed i flere dage.

Det handler som regel om kommunikation, der er gået skævt, og gradvist blevet værre og værre. Man har indarbejdet nogle reaktioner, som gentager sig, som man efterhånden kender hos sig selv, og forventer af den anden. Det bliver svært at tro på forandring.

De fleste par har kriser, de fleste bliver indimellem trætte af tosomheden, uenighed om børneopdragelsen, kedsomheden, konflikterne osv.. Parforholdet kræver faktisk hele tiden omsorg.

Parterapi

I virkeligheden kunne alle par nok have godt af at snakke med en tredje part med jævne mellemrum, for ikke at sidde fast i de samme mønstre.

Det at arbejde med kommunikationen i parforholdet, er noget, der kan ændre meget, og skabe glæde, fornyelse, håb, gejst, nye fælles interesser og meget mere.

Relation

I en relation, reagerer man på det den anden siger og gør. Den måde, man reagerer på, er forbundet med den livserfaring, man har med sig, og den selvværdsfølelse, man har.

I en nær relation, er der mange følelser involveret, og følelserne er med til at styre, hvordan man reagerer på den anden. Hvis man f.eks. føler sig såret eller vred, kan det være svært at se tingene fra den andens vinkel.
Der kan nemt opstå misforståelser og konflikter.

KONFLIKTER KAN VÆRE UDVIKLENDE FOR FORHOLDET, HVIS MAN LÆRER AT HÅNDTERE DEM KONSTRUKTIVT.